MENIU

Traian Băsescu nu renunţă: Avem ca obiectiv de ţară Unirea cu Republica Moldova

Fostul preşedinte Traian Băsescu a ţinut o conferinţă de presă la sediul MP, în care a precizat, referitor la criza din Republica Moldova, că formaţiunea pe care o conduce are ca obiectiv de ţară unirea cu Republica Moldova. Acesta a mai spus că este o mare greşeală că partidele pro-ruse cer demisia Guvernului Pavel Filip şi alegeri anticipate, întrucât partidele pro-europene sunt compromise iar protestele de stradă sunt îndreptate împotriva lor. 

Redăm, în continuare, cele mai importante declaraţii ale fostului şef de stat

"Un subiect important este situaţia din din Moldova – avem in programul nostru politic ca obiectiv de ţară Unirea cu Republica Moldova, este o constantă a dezbaterii noastre. Pot exprima un punct de vedere la zi. Alianta dintre Platforma Demnitate si Adevar a lui Andrei Nastase si partidele lui Dodon si Usatîi cer insistent demisia acestui Guvern si alegeri anticipate. Este o mare greşeala, o spun de aici cu toată responsabilitatea unui om care iubeşte această ţară şi care tot timpul a privit către progresul ei către Vest. Este o mare greşeală din urmatoarele doua motive: in momentul de fata, in Republica Moldova, partidele proeuropene sunt compromise si impotriva lor se desfasoara aceste manifestatii. Fie ca vorbim de partidul lui Ghimpu, fie al lui Lupu şi al lui domnului Plahotniuc, fie că vorbim de partidul fostului premier Filat", a spus Băsescu. 

Pe de altă parte, Băsescu a mai anunţat că în opinia sa,  cele două platforme pro-europene ar trebui să intre în dilalog cu Guvernul Filip, pentru a stabili un program de acţiune care să corespundă revendicărilor lor:

"Este ciudată solicitarea celor doua platforme civice care au anunţat că se vor transfora în partide pentru demisie si anticipate. Platforma Demnitate si Adevar a fost respinsa la inregistrare, iar platforma doamnei Maia Sandu abia este in curs de a strange semnaturi. Cand au timp si cum vor face fata unor alegeri anticipate. Sugestia mea este ca cel mai corect lucru e ca macar cele doua platforme pro-europene, care nu sunt inca inregistrate ca partide, ar trebui sa ceara sa intre in dialog cu acest guvern al lui Filip pentru a stabili un program de actiune care sa corespundă revendicarilor lor. Nu cer mare lucru platformele civice, cer lupta anticoruptie eficientă le trebuie niste legi care sa aduca sistemul de numire a procurorilor si judecatorilor similiar cu cele din România.", a spus Traian Băsescu.