MENIU

Traian Băsescu: Eu i-aș fi cerut lui Ponta un certificat medical

Traian Băsescu a afirmat duminică seară, la B1 TV, că ne aflăm în fața unui aranjament între Victor Ponta și Klaus Iohannis în ceea ce privește nominalizarea lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului.

"El este prim ministru de drept, votat de parlament, nu numit interimar de președinte. Președintele doar a emis decretul prin care a consfințit decretul prin care parlamentul l-a decretat.

Eu aș fi avut exigența să îmi trimită și un certficat medical pentru că nu e o joacă: sunt bolnav și anexez următoarele documente.

Și i-a cerut neconstituțional să-l numească pe Oprea. Art. 107 e clar acolo: spune că în cazul în care premierul e în incapacitatea de a-și exercita funcțiile, președintele desemnează un premier interimar. Faptul că Ponta își permite să numească un premier interimar ne arată că suntem în fața unui aranjament interior. Eu a doua zi semnam decrete. Uitați-vă pe facebok la John Kerry care și-a pus poze din spital, cu telefonul și conducându-și afacerile departamentului de stat.

Este neuzual să spui pe perioada recuperării nu sunt apt petntru exercitarea serviciului, e neuzual

Klaus Iohannis să uite de faptul că i-a cerut demisia lui ponta până când se va pune untdelemnul pe scandalul DNA”, a declarat fostul șef al statului.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Victor Ponta certificat medical