MENIU

Traian Băsescu: Dinu Pescariu și-a vândut prietenul, pe Dorin Cocoș

"Dinu Pescariu şi-a vândut prietenul, pe Dorin Cocoş". Asta a declarat, aseară, preşedintele Traian Băsescu, într-o ediţie specială Jocuri de Putere, despre dosarul Microsoft. În plus, şeful statului a prezentat un scenariu legat de banii despre care se bănuieşte că ar fi ajuns la Cocoş.

"Nimeni nu spune că numai Cocos a luat 9 milioane de dolari. Ceea ce eu știu este că cea mai mare parte din acești 9 milioane de dolari este blocată într-un cont din Elveția de către statul român. Este clar că Dorin Cocoș a fost implicat într-o afacere ilegală. Va trebui să răspundă în fața legii. Eu nu l-am apărat pe domnul Cocoș, eu am apărat-o pe doamna Udrea", a declarat Traian Băsescu. 

Preşedintele consideră că Pescariu l-a trădat pe prietenul său Dorin Cocoş.

"Cred că denunțătorii nu ar fi trebuit să se poată întâlni, cred că trebuiau să aibă interdicție,  pentru că acum s-au pus cap la cap cum să-și salveze și banii din conturile lor, punând toată răspunderea pe miniștri, pe funcționari, pe oameni de afaceri, cum își corelează denunțurile în continuare pentru a se proteja. Și eu au responsabilitatea lor, ei au fost unii dintre beneficiari. Poate că Dinu Pescariu într-un exces de conștiință și-a vândut prietenul. Acum nu mai trebuie să împartă banii, rămân toți la el", a subliniat președintele.