MENIU

Toader: "Judecătorii aplică legea, nu în acte subsecvente încheiate în afara legii"

Tudorel Toader îl ia peste picior pe Frans Timmermans: Nu discutăm pe îngrijorări

Ministrul Justiției a anunţat că Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat în discuţie, joi, o scrisoare a mai multor preşedinţi ai curţilor de apel prin care se exprimă îngrijorarea faţă de posibila afectare a independenţei justiţiei.

Ministrul Justiţiei a anunţat, joi, că Secţia pentru Judecători a CSM a luat o decizie privind o scrisoare a preşedinţilor curţilor de apel care s-au declarat îngrijoraţi de efectele protocoalelor în justiţie, Toader precizând că judecătorii Consilului au reafirmat valorile statului de drept.

Tudorel Toader a anunţat că Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat în discuţie, joi, o scrisoare a mai multor preşedinţi ai curţilor de apel prin care se exprimă îngrijorarea faţă de posibila afectare a independenţei justiţiei.

"Da, a fost pusă în discuţie această scrisoare, această îngrijorare a preşedinţilor Curţii de Apel. S-a luat cu unanimitate o hotărâre în care Secţia de Judecători reafirmă valorile statului de drept. Judecătorii spun că aplică legea, nu în acte subsecvente încheiate în afara legii. Sunt convins că această hotărâre luată în unanimitate va fi comunicată în scurt timp", a declarat Toader.