MENIU

Timmermans, sătul de minciunile PSD: ”Nu știu dacă Dragnea crede ce spune”

Liviu Dragnea nu a fost avantajat de scurta sa apariție alături de colegii europeni. Huiduit la congresul de la Madrid, el mai are parte de critici, după întoarcerea de la congres.

Liviu Dragnea nu scapă de criticile lui Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, nici când atunci acesta este în afara orelor de serviciu. După reuniunea socialiștilor europeni la Madrid, criticile au curs la adresa lui Liviu Dragnea.

Frans Timmermans a declarat pentru publicația Politico.eu că a fost ”foarte strict și foarte clar” în întâlnirea cu Liviu Dragnea. Dragnea ”vrea să discute cu noi, nu vrea să părăsească familia socialiștilor, vrea ca posibilele neînțelegeri să fie rezolvate. În următoarele săptămâni vom vedea dacă putem face asta”, a spus olandezul, parțial optimis în privința șanselor de a-l convinge pe șeful PSD. 

Timmermans n-a iertat-o nici pe Dăncilă, după ce l-a umilit pe Dragnea (VIDEO) 

Timmermans a spus că va discuta cu guvernul Dăncilă săptămâna viitoare, pe tema justiției, dar că nu știe ce se va întâmpla.

Nu știu ce se va întâmpla. Totodată, nu știu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”. Timmermans a mai spus că a auzit că Dragnea ar fi spus presei române că toate problemele au fost deja rezolvate, dar ”din păcate nu e așa”.

Timmermans declarase, după congresul de la Madrid, că a discutat cu Liviu Dragnea și că i-a lansat acestuia un avertisment clar.  

Dragnea, huiduit la finalul discursului susținut în fața socialiștilor europeni: Afară cu corupţii! 

"(...) Suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră. Acesta este un mesaj care a fost transmis clar lui Liviu Dragnea de către Serghei (Stanishev, n.r.), Udo (Bullmann, n.r.) şi cu mine. I-am spus: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră. (...) Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi", a mai declarat Timmermans.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Frans Timmermans