MENIU

Test suprem pentru Guvernul României

Guvernul Dancila

Test suprem pentru Guvernul României. CEDO a cerut explicaţii de la instituţia condusă de Viorica Dăncilă cu privire la procesul „Referendumul", în care a fost condamnat Liviu Dragnea. Experţii europeni vor să afle dacă absenţa semnăturilor a doi judecători de pe motivare este sau nu legală. Asta a reclamat Liviu Dragnea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. De poziţia Executivului depinde cursul procesului intentat de şeful PSD. 

Guvernul a fost întrebat de către experţii Curţii Europene a Drepturilor Omului dacă Liviu Dragnea a avut parte de un proces corect, aşa cum prevede articolul 6 al Convenţiei, în masura în care motivarea hotărarii din 22 Aprilie 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a fost semnata de doi dintre cei cinci judecatori care au participat la şedinţa de judecată. Este un prim pas pe care îl fac specialiştii de la CEDO, iar răspunsul pe care îl va oferi Executivul, prin agentul guvernamental, este esenţial pentru a se stabili dacă acţiunea merge mai departe sau este respinsă. 

Liviu Dragnea s-a plâns la CEDO în toamna anului trecut. El e nemulţumit că doua judecătoare nu au semnat motivarea deciziei de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul referendumului. Mai întâi a epuizat, fără succes, căile de atac în instanţele româneşti. 

La izbucnirea scandalului, preşedinta Instanţei Supreme, Cristina Tarcea a explicat că legea permite înlocuirea unor magistraţi în situaţii obiective. 

Mai multe articole despre:
test Guvernul României suprem