MENIU

PSD face congres în februarie. Ciolacu: Orban să stea liniștit, nu depunem moțiune înainte de sărbători

PSD schimbă politica odată cu garda. La câteva ore după ce a fost uns şef la PSD, Marcel Ciolacu anunţă că partidul este deschis unor noi alianţe. Lista posibililor parteneri începe cu Pro România şi continuă cu UDMR şi minorităţile naţionale, care şi-au promis sprijinul şi actualului Guvern. Pentru Ludovic Orban, noua conducere a PSD are un mesaj liniştitor - nu va depune acum moţiune de cenzură.

Ciolacu a spus că nu s-a discutat nimic despre înlăturarea liderilor locali care au avut performanțe slabe în turul doi la alegerile prezidențiale și că, în general, nu s-a discutat despre excluderi.

Marcel Ciolacu a mai spus că NU vrea ca PSD să rămână un partid izolat și că noua conducere este deschisă la orice alianță pentru alegerile locale.

Ciolacu a spus că nu s-a discutat în mod special despre o alianță cu PRO Romania și că nici Mihai Tudose nu și-a exprimat dorința de a reveni în PSD.

Marcel Ciolacu a susținut că, prin modul în care a fost constituit comitetul interimar al PSD, „este pentru prima oară când prima bază a fost meritocrația”.

În ceea ce privește o eventuală moțiune de cenzură, Ciolacu a spus că acest lucru se va întâmpla, probabil, după sărbători. 

Ciolacu a fost tranșant și în ceea ce privește revenirea unor lideri excluși din partid.

,,Vom analiza caz cu caz", a spus acesta.

Fiecare dintre noi avem felul nostru de a ieși dintr-o înfrângere mai demn, mai nedemn

Ciolacu a mai declarat că subiectul Orlando Teodorovici nu a fost discutat, pentru că situația este clară.

,,În cadrul CEX, mai mulți vicepreședinți și-au dat demisia și astfel s-a dizolvat Biroul Permanent, ceea ce înseamnă că s-a desființat și funcția de președinte executiv, ocupată de Tedorovici", a spus Ciolacu.

”Fiecare dintre noi avem felul nostru de a ieși dintr-o înfrângere mai demn, mai nedemn, mai penibil, mai puțin penibil\"\", a adăugat Ciolacu.

Întrebat care este situația lui Cozmin Gușă, Ciolacu a spus că nu s-a schimbat nimic și că decizia penultimului CEx este încă în vigoare.

Ciolacu a vorbit și despre primele demersuri pe care le va face conducerea interimară.

,,Am început demersurile să luăm legătura cu socialiștii europeni și să ne explicăm intențiile foarte clar. Este una dintre prioritățile noastre, discutată în ședința de astăzi.

Așteptăm justiția să-și spună punctul de vedere. Eu n-am fost de nicio parte a baricadei în nopatea de 10 august. Evenimentul a fost gestionat greșit și un pic hazardat.

Plata pentru 10 august PSD și-a primit-o. Și din cauza evenimentelor din 10 august PSD a pierdut alegeril", a spus Ciolacu.

 

 

Mai multe articole despre:
Teodorovici PSD judecata ramas fara functie