MENIU

Teodorovici cere demisia ministrului Fondurilor Europene: Sper să fie cât mai scurt acest mandat!

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teorodovici, a declarat, marţi, că îi cere demisia actualului ministru, Aura Răducu, exprimându-şi "speranţa" că Executivul din care face parte va avea "un mandat cât mai scurt", potrivit Mediafax. 

"Doamna ministru, îmi pare rău într-un fel că sunteţi astăzi, de 1 martie, în Senat şi că poate fi interpretat ca fiind o moţiune simplă ad-hoc, însă mult mai rău îmi pare de fondurile europene. (…) Sper să fie cât mai scurt acest mandat al dumneavoastră şi al Guvernului din care faceţi parte", a spus fostul ministru în plenul Senatului.

În acest context, Teodorovici a contestat cifrele avansate de Răducu pe tema ratei de absorbţie, spunând că diferenţa procentuală dintre 59% - rata la venirea Aurei Răducu în minister şi valoarea acutuală nu coincide cu sumele accesate.

"Sunt convins că, dacă vă întrebăm colegii din Ministerul Fondurilor Europene, cu toţii or să fie foarte mulţumiţi dacă de mâine ar fi un alt ministru al Fondurilor Europene. Oamenii vă pleacă din minister, nu semnaţi hârtii cu lunile, angajaţii la cabinetul persoanal al ministrului sunt persoane care nu au primit certificatul ORNISS atunci când aţi cerut să fie numiţi în funcţia de secretar de stat. (…)V-aş cere, doamna ministru, să luaţi în considerare chiar şi demisia dumneavoastră, în situaţia în care consideraţi că nu puteţi să asiguraţi managementul acestor fonduri europene. Vă urez succes", a mai spus Teodorovici.