MENIU

Teodorovici amână proiectul cu închisoarea datornicilor

Ministerul de Finanțe, Eugen Teodorovici, amână proiectul cu închisoarea datornicilor, conform Realitatea TV.

”Mă opresc cu acest act normativ până când se vor strânge 10.000 de semnături din partea oamenilor de afaceri”, a afirmat Eugen Teodorovic. Acesta mai spune că stabilit clar cum vor fi strânse semnaturile.

"Este necesară o dezbatere mai largă în zona economică şi am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu susţinere pentru această variantă. Sensul proiectului este protejarea atât a angajatului, angajatorului şi a bugetului de stat. Şi în România mediul economic are nevoie de o schimbare de abordare. Pentru un anumit plafon, dacă sumele sunt plătite, să nu se meargă mai departe pe abordarea penală. Proiectul rămâne în Parlament şi colegii parlamentari vor decide când va fi inclus pe agenda Comisiei", a mai afirmat Teodorovici. 

Zilele trecute, ministrul Finanţelor cerea măsuri drastice pentru cei care nu îşi plătesc impozitele, mai exact pedeapsa cu închisoarea de până la 6 ani.

Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Senat. Acesta viza atât patronii de firme, cât şi persoanele fizice.

Senatoul PNL, Florin Cîțu consideră că proiectul de lege propus de ministrul de Finanţe e un atac la anteprenori și afirmă despre Teodorovici că este un ipocrit.

Teodorovici mai cerea şi ca declararea cu rea-credinţă de contribuabili a taxelor sau impozitelor să fie considerată infracţiune şi să se pedepsească cu închisoare de la 2 ani la 7 ani. Potrivit proiectului de lege, dacă prejudiciul produs de rău platnici este mai mare de 100.000 euro, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o treime. Iar dacă dauna depăşeşte 500.000 euro, sancţiunile se majorează cu jumătate.

Eugen Teodorovici, la Giurgiu, despre contrabanda în vămi: ”Pe câine nu poţi să îl mituieşti”

Mai multe articole despre:
Eugen Teodorovici inchisoarea datorinicilor