MENIU

Teodor Baconschi, despre atentatele de la Bruxelles: Trebuie calm și acțiune. Lipsește leadershipul

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marți, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan, că luarea unor decizii politice și configurarea unei agende cu priorități sunt necesare, în urma atentatelor de la Bruxelles, soldate cu peste 200 de victime. În viziunea sa, în Europa "lipsește leadershipul".

"Ridică sentimenul de nesiguranță în propria casă. Mai cu seamă că el nu e decât consecința eșecului mai multor mari proiecte politice legate de vecinătatea sudică a UE (...) Trebuie calm și acțiune. Evaluarea situației și niste decizii politice pentru că trebuie cumva ca diplomații, experții în relații internaționale, opinia publică să ajute autoritățile comunitare să configureze o agendă cu niște priorități, pentru că lipsește leadershipul. Reacția doamnei Mogherini -  foarte emoțională, dar neasortată cu niște sugestii de acțiune", a spus Teodor Baconschi.

Reamintim că cel puțin 34 de persoane au murit, într-un dublu atac terorist petrecut, marți dimineață, în capitala Belgiei. Printre victime s-ar număra şi trei români, răniţi în explozii. Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem, unde au murit cel puțin 14 oameni. O a treia deflagrație s-a produs la metrou, în stația Maelbeek, unde alte 20 persoane au decedat. Gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă, iar Bruxelles-ul este, în aceste momente, complet paralizat. Potrivit unor surse citate de Reuters şi AP, atentatele au fost revendicate de ISIS.

Mai multe articole despre:
Teodor Baconschi atentate de la Bruxelles