MENIU

Tăriceanu: USR a cerut birou și mașină cu șofer pentru fiecare membru. Nicușor Dan: E o minciună!

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat miercuri la anunţul lui Vlad Alexandrescu, potrivit căruia USR va ataca la CCR Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv radio-tv, acuzându-i pe senatorii USR că, deşi se declară contra privilegiilor, au cerut maşini cu şofer, notează Mediafax. Nicușor Dan a negat acuzațiile. 

"E foarte bine. Mă bucur că USR are şi preocupări de astea, pentru că ieri am aflat că preocuparea principală a USR era ca fiecare membru din Senat să capete un birou şi o maşină cu şofer. Partidul anti-sistem... Văd că s-au integrat... Vorbeau de privilegii, de nu ştiu ce la Parlament, dar vor fiercare maşină cu şofer şi birou. Foarte interesant mi se pare", a reacţionat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că USR a depus o solicitare în acest sens la Secretariatul General al Senatului.

Nicușor Dan a respins acuzațiile lui Tăriceanu. "Călin Popescu Tăriceanu minte. Nu e nicio surpriză că acest politician judecat pentru mărturie mincinoasă fabulează, cu rea intenție. USR nu a cerut nici birou - a primit din oficiu birouri prea mari, o adevărată risipă de spațiu-, nici mașini cu șofer. Șeful Senatului nu poate produce nicio dovadă pentru că aceasta nu există. 

Liderii de grup, grupurile parlamentare, președinții de comisii și membrii Birourilor Permanente beneficiază de câte o mașină, tot din oficiu. Eu, spre exemplu, nu o folosesc pe cea care mi-a fost repartizată.", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunţat marţi că partidul va ataca la Curtea Constituţională din nou legea Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv radio-tv, pe motiv că legea fundamentală prevede că serviciile publice de radio şi televiziune sunt autonome.

Mai multe articole despre:
USR Călin Popescu-Tăriceanu