MENIU

Tăriceanu vrea suspendarea lui Băsescu. Zgonea ar fi preşedinte interimar

<p>Călin Popescu Tăriceanu</p>

Dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi suspendat din funcţie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu vrea să îi ia locul. Deocamdată Tăriceanu se concentrează pe campania pentru prezidenţialele din toamnă, scrie Mediafax.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că în eventualitatea unei suspendări din funcţie a preşedintelui, ar refuza să preia interimatul la Palatul Cotroceni.  Asta pentru că este angajat în cursa prezidenţială, astfel că interimatul poate fi preluat de preşedintele Camerei Deputaţilor.

"În cazul în care preşedintele ar fi suspendat şi eu aş fi candidat la funcţia prezidenţială, vă asigur că voi refuza să preiau prerogativele de preşedinte interimar. Acest lucru va putea foarte bine să fie făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor", a spus Tăriceanu.

El a precizat că va refuza să preia această funcţie pentru a nu introduce o distorsiune în cursa electorală şi să se considere că ar putea să beneficieze de un avantaj, din poziţia de preşedinte interimar.

Tăriceanu a mai afirmat că nu a avut nicio discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre preluarea funcţiei de preşedinte interimar.