MENIU

Tăriceanu îl ține în șah pe Dragnea

Se adâncește fisura în coaliție, iar Tăriceanu îl contrazice tot mai mult pe Dragnea! Un nou motiv de tensiuni este canalul Dunăre-București. Liviu Dragnea a anunțat proiectul, pe care îl vrea gata în următorii ani, dar Călin Popescu Tăriceanu spune că este vechi și nu e deloc viabil. Liderii ALDE resping în continuare și ideea suspendării lui Klaus Iohannis şi nu pun umărul nici la referendumul pentru redefinirea familiei. 

Și suspendarea președintelui este văzută diferit de PSD și ALDE. Liviu Dragnea și-ar dori să îl dea jos pe Klaus Iohannis, dar Călin Popescu Tăriceanu spune că e nevoie de o analiză atentă și de asumarea consecințelor unui asemenea demers, care, oricum, nu are suficientă susținere parlamentară. 

ALDE și PSD au păreri diferite și în privința redefinirii familiei. PSD susține inițiativa, ALDE vede doar obligația de a organiza un referendum și nici nu dorește să se implice în campanie.

Și tentativa de asasinat despre care a povestit Liviu Dragnea este văzută diferit: social democrații s-au referit la acest episod ca la unul foarte serios, al doilea om în stat o trece la capitolul ”chestiuni frivole”.

PSD și ALDE vor discuta săptămâna viitoare, când își reia activitatea Parlamentul, despre divergențele existente, dar și despre proiectele comune. 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu şah Dragnea