MENIU

Tăriceanu și Dragnea au abordat diferit întâlnirea cu Iohannis

Dacă șeful PSD consideră că nu este nevoie de o întâlnire între partidele politice pentru un acord politic, Tăriceanu susține că ar trebui să aibă loc o astfel de întrunire.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vorbesc limbi total diferite după consultările de la Cotroceni. Dacă Liviu Dragnea susține că nu este nevoie de o întâlnire între partidele politice pentru un acord politic, Tăriceanu susține că ar trebui să aibă loc o astfel de întrunire și ajungerea la un acord politic pe sistemul de justiție din România.

”Președintele a afirmat că încearcă, prin rolul constituțional pe care îl are să încerce o mediere între partidele politice, pe legile justiției. În acest sens, cred că între partidele politice din Parlament trebuie să aibă loc o întâlnire pentru a cădea de acord asupra unui set de principii, pe care să le respectăm.

1. Să convenim asupra unei definiții pe ceea ce înseamnă un stat de drept.

2. Nu funcția represivă a statului trebuie să fie în centrul atenției, ci modul în care statul poate să îi protejeze pe cetățeni.”, a declarat Tăriceanu, după consultările de la Cotroceni.