MENIU

Tăriceanu despre Gorghiu: "Olteanu a ajutat-o, iar ea face comentarii sub demnitatea aşteptată"

Călin Popescu-Tăriceanu s-a declarat extrem de dezamăgit de comportamentul Alinei Gorghiu care i-a luat apărarea lui Bogdan Olteanu având în vedere că cei doi au fost în trecut nu doar parteneri de afaceri ci şi iubiţi, exact în perioada în care Olteanu ar fi primit mită 1 milion de euro.

”Bogdan Olteanu a ajutat-o pe Alina Gorghiu să urce treptele în cariera politică, iar ea face comentarii sub demnitatea la care m-aş fi aşteptat. Fără ajutorul lui, nu ajungea nimic, nu ajungea în Parlament (...) Declaraţia ei lasă loc la bănuieli legate de Bogdan Olteanu”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, conform Evz.ro.

În acelaşi timp, Tăriceanu este de părere că Alina Gorghiu nu va ajunge prea departe în cariera sa politică.  ”Ea se ocupă de toate subiectele mărunte ce apar în fiecare zi, iar asta îmi dovedeşte că nu o să crească niciodată ca om politic. Noi discutăm acuzaţiile aduse un personaj de o factură mai mult decât îndoielnică. Când o să ajungem să vorbim şi despre problemele serioase ale României? Despre pensii, despre salarii sau despre gradul de absorbţie al României?”, a spus Tăriceanu.

Reacţia lui Tăriceanu este cauzată de anumite declaraţii ale Alinei Gorghiu făcute la postul TV Antena 3 despre Bogdan Olteanu.  ”Nu știu ce conține dosarul cu pricina, un lider de partid politic nu e analist, nu e avocat, trebuie sa fie cumpătat. Am fost colega cu Olteanu, am fost asociată cu el într-o societate de avocatura, cred ca e un om corect. Sunt mâhnită când vad ca unii oameni folosesc politic nefericirea altora. E o mârlănie ce fac unii cu postările pe Facebook. Să ştiţi că dacă plouă afară este vina Alinei Gorghiu, că ninge afară este tot vina Alinei Gorghiu, dacă Ponta are o problemă tot vina Alinei Gorghiu este şi indiferent cine are pe lumea aceasta ceva în neregulă vina îmi aparţine tot mie din perspectiva lui Ponta. Nu mă aştept să treacă 24 de ore să nu mă pomenească, ar fi revelaţia deceniului să nu aibă Ponta numele Gorghiu pe buze."

Alina Gorghiu a încercat să apere numele lui Bogdan Olteanu și al PNL: "Nu am auzit că s-ar fi dat bani în sediul partidului. Exclud orice fel de întâmplare de genul acesta. Vom vedea ce zice ancheta. Nu vreau să planeze asupra partidului vreo suspiciune, chiar dacă în 2008 partidul era condus de Călin Popescu-Tăriceanu. Nu vreau să las suspiciunea că Tăriceanu ar fi finanțat partidul cu bani proveniți din surse ilegale."