MENIU

Călin Popescu Tăriceanu: Dacă redevin premier, doresc să continui colaborarea cu UDMR

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că în contextul în care va redeveni premierul României, își reafirmă dorința de a colabora instituțional cu UDMR, la nivelul Guvernului, informează Agerpres.

"Mi-am reafirmat încă o dată dorința de a relua în ceea ce mă privește colaborarea instituțională la nivelul Guvernului cu UDMR. Sigur că UDMR face parte din Guvernul actual, dar am vrut să reafirm intenția și dorința mea ca această colaborare și participare a UDMR la guvernare să continue, pentru că am convingerea că numai în acest fel interesele comunității maghiare vor putea să fie reprezentate și numai în acest fel vom da sentimentul cetățenilor de etnie maghiară că fac parte din procesul de luare a deciziilor la nivel național, care îi face să se considere, în final, cetățeni cu drepturi depline și egale alături de ceilalți cetățeni care alcătuiesc majoritatea", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit președintelui Senatului, ideea vizitei în Harghita și Covasna s-a născut în urma unei discuții cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, când încercau să anticipeze "cum se desenează tabloul politic". În acest sens, Tăriceanu a menționat că nu a venit în zonă să facă o ofertă și că nu are o viziune,  despre această arie, întrucât de când și-a încheiat mandatul de prim-ministru, lucrurile au evoluat și nu are toate informațiile necesare, în acest sens.

 

Mai multe pe Agerpres. .