MENIU

Tăriceanu cere PNL refacerea USL. Ce-i răspunde ANTONESCU

Tăriceanu cere PNL refacerea USL. Ce-i răspunde ANTONESCU / Foto: MEDIAFAX

Liderul liberal Crin Antonescu consideră că fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu nu are nicio calitate să vorbească despre eventualitatea organizării unui Congres Extraordinar după alegerile din 25 mai.

Prezent, marţi, la Rovinari, în judeţul Gorj, la un miting electoral la care au participat câteva mii de liberali, şeful PNL a declarat la finalul mitingului, întrebat fiind de către jurnalişti despre scrisoarea adresată de Călin Popescu Tăriceanu membrilor de partid, că nu îl interesează ce face sau ce spune acesta.

"Nu are nicio calitate să vorbească despre un Congres şi nu mă interesează ce spune el", a declarat Antonescu, înainte de a urca într-o maşină pentru a ajunge la alt miting electoral, în judeţul Mehedinţi.

La mitingul electoral de la Rovinari, Antonescu le-a vorbit miilor de participanţi şi i-a criticat atât pe Traian Băsescu, cât şi pe Victor Ponta, spunând că cei doi ar trebui să se oprească din războiul în care au intrat.

Călin Popescu-Tăriceanu spune, într-o "scrisoare deschisă către liberali", că el crede că "prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012" şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.

El menţionează că, "în urma discuţiilor avute în ultimul timp cu mulţi colegi liberali", crede în necesitatea unei componente liberale în actul de guvernare.

Tăriceanu opinează de asemenea, în această scrisoare deschisă transmisă marţi, că "sunt vremuri complicate" pentru PNL, dar şi pentru conducerea acestuia, că "este clar că s-a pierdut busola" şi că "asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale".

Tăriceanu mai spus că este "revoltat" de "evenimentele din ultima vreme, de atitudinile şi poziţiile autoritare manifestate" de Crin Antonescu.