MENIU

Tăriceanu: Cazul în care e implicat Voiculescu este controversat, cu multe întrebări fără răspuns

Tăriceanu: Cazul în care e implicat Voiculescu este controversat, cu multe întrebări fără răspuns

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că dosarul în care este implicat Dan Voiculescu și la care s-a pronunțat sentința vineri este "un caz controversat" în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns.

"Am luat astăzi act de sentința formulată de către judecătorii Curții de Apel București în cazul în care este implicat și domnul Dan Voiculescu. În calitate de politician nu mă pot pronunța pe fondul acestei probleme. Consider însă că orice cetățean al României trebuie să beneficieze de o împărțire echitabilă a justiției. Am avut de a face cu un caz controversat în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns. Indiferent cum se numește persoana implicată într-un caz, trebuie să beneficieze de aplicarea și respectarea legii, fără justiție televizată, fără linșare publică", a afirmat Tăriceanu potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

El a adăugat că tot procesul a fost "extrem de public, ceea ce întotdeauna poate să creeze denaturări ale percepției".

"Justiția ar trebui să nu se lase influențată de presiuni din partea opiniei publice în formularea unei sentințe. Totodată, justiția nu are rolul de a da exemple opiniei publice, de a satisface orgolii de orice natură sau de a aduce pacea socială, ci de a oferi oricărui cetățean dreptate și tratament egal în fața legii. Ca om politic, indiferent ce funcție voi ocupa, voi lupta pentru libertatea presei și mă voi opune oricăror abuzuri menite să închidă sau să îngrădească instituțiile de presă. Din punctul meu de vedere, este necesară respectarea libertății de exprimare și asigurarea unui cadru lipsit de orice restrângere în care mass-media să își desfășoare activitatea. Jurnaliștii de la Antena 3, afectați de urmările acestui caz, trebuie să continue să își desfășoare activitatea cu profesionalism și responsabilitate, pentru a păstra prestigiul instituției și pentru a transcende peste aceste clipe neplăcute. Voi fi foarte atent la ceea ce urmează și care vor fi consecințele acestui proces", a mai menționat Tăriceanu.

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).