MENIU

Surse: Zgonea i-a sugerat lui Dragnea să demisioneze - UPDATE

Valeriu Zgonea îl contestă pe Liviu Dragnea, după decizia acestuia de a rămâne preşedintele PSD şi după ce a primit condamnarea cu închisoare de doi ani, cu suspendare, în Dosarul Referendumului, informează Realitatea TV. 

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea să se retragă, au relatat surse din PSD pentru Mediafax.

Totodată, numărul 2 din PSD a încercat să forţeze o şedinţă a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului.

Liderii organizaţiilor PSD au fost însă solidari cu Liviu Dragnea.

După întâlnirea cu toţi liderii aflaţi în sediul central al partidului, în timp ce aceştia îl aşteptau pe preşedintele PSD în faţa camerelor de luat vederi, Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea au discutat separat câteva zeci de minute.

Ulterior, Zgonea a părăsit furios sediul PSD şi a declarat că se gândeşte până luni dacă renunţă la toate funcţiile din partid.

Preşedintele Camerei Deputaţilor nu a participat la declaraţiile în cadrul cărora Liviu Dragnea a anunţat că PSD a decis aproape în unanimitate să îl menţină în fruntea PSD.

Întrebat dacă va demisiona din funcţiile deţinute în partid, Valeriu Zgonea a declarat: ''Mă voi gândi până luni'', informează Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că partidul a decis ''aproape'' în unanimitate ca el să rămână la conducerea social-democraţilor pentru a gestiona campania electorală, precizând că discuţia va fi reluată după alegerile locale.