MENIU

Donald Trump i-a scris lui Iohannis. Mesajul preşedintelui SUA

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îşi exprimă speranţa că se vor putea întâlni cât mai curând. Documentul a fost primit de şeful statului în urmă cu câteva zile. 

Potrivit unor surse politice citate de agerpres.ro, în scrisoare, Trump şi-a exprimat regretul că nu s-a mai putut întâlni cu Iohannis la Summitul NATO de la Bruxelles din luna iulie, aşa cum era stabilit.

Totodată, preşedintele SUA şi-a exprimat speranţa că se vor putea întâlni cât mai curând.

La finalul lunii august, unul dintre avocații lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, totodată fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cerea verificarea protocoalelor dintre Parchetul General și SRI şi stoparea ”presiunilor asupra judecătorilor”.

Ulterior, Giuliani a recunoscut că a fost plătit de o firmă de lobby pentru a transmite acea scrisoare.

Acum, șapte senatori democraţi americani au solicitat Departamentului de Justiţie al SUA să verifice activităţile lui Rudolph Giuliani, pentru a vedea dacă ele au respectat prevederile FARA (Foreign Agents Registration Act), în contextul în care relatările de presă sugerează că acesta a desfăşurat numeroase activităţi politice şi de relaţii publice în numele unor entităţi străine, se arată pe site-ul Senatului Statelor Unite.

Probleme mari pentru Rudolph Giuliani în SUA, după scrisoarea trimisă lui Iohannis

Aceştia fac referire şi la scrisoarea trimisă preşedintelui României. ”Scrisoarea domnului Rudolph Giuliani susţine o poziţie care este contrară celei a Departamentului de Stat american în dosarul respectiv. Această activitate ridică atât întrebarea dacă domnul Giuliani ar fi putut încerca să influenţeze politica SUA, cât şi care este adevărata poziţie a guvernului SUA, dat fiind rolul său de avocat personal şi purtător de cuvânt public al preşedintelui”, arată senatorii.

CNN desființează scrisoarea lui Giuliani. ”A făcut de ruşine Statele Unite”




Mai multe articole despre:
scrisoare iohannis trump