MENIU

Surse din PSD: Nici liderii fideli lui Dragnea, nici rivalii săi nu știau de Congres

Anunțul lui Dragnea privind convocarea Congresului Extraodinar al PSD i-a luat prin surprindere pe liderii PSD. Astfel, mai mulți lideri prezenți la ședință, atât dintre cei fideli, cat si dintre cei care nu îl susțin pe Dragnea au precizat pentru Realitatea.net că nu știau de Congres, înainte de ședință. De asemenea, și liderii PSD care au venit la sediu au dat de înțeles că nu știau de Congres.

”N-am auzit sa fie vreo nevoie atat de presanta in momentul acesta, dar, daca stiti ceva, sa-mi spuneti si mie" a spus Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, apropiat al lui Liviu Dragnea, la intrarea in sediul PSD. Atunci cand jurnalistii il informeaza de anuntul facut de Dragnea, acesta raspunde:

"Atunci va propune lucrul acesta si vom discuta. Evident daca va propune lucrul acesta ne va da si motivatia necesara. Nu e propunerea mea si nu as vrea sa iau pe seama mea aceasta propunere. Depinde ce se doreste. Daca dorim sa acceleram (n.r. programul de guvernare), au fost niste momente foarte complicate care au dus la unele intarzieri si din punctul acesta de vedere”, a spus Buzatu. 

Care a fost anunțul lui Dragnea

”Azi voi propune CExN convocarea unui Congres extraordinar. Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri aprinse în societatea românească, care este plină de turbulenţe, dezbateri în mai multe domenii, în economie, fiscalitate, sănătate, educaţie, justiţie, salarii, pensii, şi PSD trebuie să aibă o poziţie foarte bine definită, foarte clar definită în cadrul acestor dezbateri, societatea românească în ansamblu trebuie să aibă nişte clarificări şi bineţnţeles şi PSD De asemenea, vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun frupuri nedemocratice şi ilegitime asupra instituţiilor democratice. Vreau, de asemenea, să ne implicăm serios în democratizarea societăţii româneşti şi în a pune instituţiile de forţă în matca lor constituţională. Vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de deavoltare pe termen lung din istoria României. Astea sunt principalele motive pe care le voi prezenta colegilor mei astăzi pentru a convoca în martie un Congres extraordinar al PSD”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă la acest Congres extraordinar va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte PSD, Dragnea a răspuns: „Categoric, da”.

Mai multe articole despre:
PSD congres numire partid lideri decizii Liviu Dragnea