MENIU

Surse: cine ar putea fi premierul propus de PSD

În condițiile în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va desemna un prim-ministru condamnat sau urmărit penal, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, despre care se vehicula că ar dori această funcție, are deja o condamnare definitivă, social-democrații ar putea veni cu o altă propunere pentru postul de premier.

Potrivit unor surse citate de stiripesurse.ro, PSD ar putea să aducă un prim-ministru de la Bruxelles, numele vehiculat fiind cel al europarlamentarului Sorin Moisă, fostul director de cabinet adjunct al comisarului Dacian Cioloș și prieten cu Liviu Dragnea.

Social-democrații consideră că această propunere ar fi de nerefuzat pentru Iohannis.

Sorin Moisă este economist, doctorand în Relații Internaționale la Universitatea Oxford din Marea Britanie. A ocupat, din februarie 2010, funcția de Director de Cabinet adjunct al Comisarului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş. Potrivit CV-ului, a contribuit direct la apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, la liberalizarea pieței UE a vinurilor pentru Republica Moldova, precum şi la integrarea economiei Republicii Moldova cu economia europeană. A elaborat, împreună cu partenerii de lucru, un proiect pentru relansarea pomiculturii din România, finanțat prin fondul de dezvoltare rurală.

Mai multe articole despre:
PSD premier Dragnea iohannis Sorin Moisa