MENIU

Surse: Chiţoiu şi Stroe cer liste comune PSD-PNL la europarlamentare. Antonescu refuză

Crin Antonescu nu vrea liste comune PSD-PNL la europarlamentare

Apropiaţi de PSD, vicepremierul Daniel Chiţoiu şi ministrul de Interne Radu Stroe vor ca la europarlamentare PSD şi PNL să meargă împreună. Crin Antonescu nici nu vrea să audă.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu şi ministrul de Interne, Radu Stroe, nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu şeful lor pe linie de partid, Crin Antonescu, cel puţin în privinţa alegerilor europarlamentare, scrie evz.ro

Surse din PNL au declarat, pentru EVZ, că Stroe şi Chiţoiu doresc ca liberalii să candideze pe liste comune cu social-democraţii la alegerile europarlamentare, în timp ce Crin Antonescu vrea ca PNL să meargă pe liste proprii.

Interesant este faptul că, la mijlocul lunii decembrie, inclusiv preşedintele PSD, Victor Ponta, a lansat public ideea că PNL ar dori liste comune pentru europarlamentare, numai pentru a fi imediat contrazis de omologul său liberal, Crin Antonescu. 

"PNL-ului nu-i surâde o participare pe liste comune dintr- un motiv special. Noi avem o bătălie de imagine pe dreapta", a explicat Antonescu.

În acest context, deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat, la Digi 24, că există o "presiune sistematică" asupra liberalilor pentru a aproba controversata lege a amnistiei. Potrivit surselor EVZ, aceste presiuni au fost făcute asupra liberalilor de către toţi liderii importanţi ai PSD, în frunte cu şeful senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Liberalilor li s-ar fi promis că se vor afla pe liste comune cu PSD dacă susţin legea amnistiei.

Invitat şi la emisiunea "Bună seara, România", de pe B1 TV, deputatul PNL a declarat, miercuri seară, că în PNL nu s-a luat încă decizia ruperii de PSD, dar că, în opinia sa, acest lucru se va întâmpla înainte de alegerile europarlamentare.