MENIU

SURSE. Ce schimbări ar urma să se facă în structura noului Guvern

SURSE. Ce schimbări ar urma să se facă în structura noului Guvern

Potrivit unor surse din PSD și unor miniștri interimari, structura pe ministere a noului Guvern va fi diferită, urmând ca anumite portofolii să fie separate.

Astfel, Ministerul Fondurilor Europene ar urma să fie separat de Ministerul Dezvoltării și să funcționeze cu mandat plin, cum era înainte de Guvernul Grindeanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat speranţa, luni, că preşedintele Klaus Iohannis îl va nominaliza în această seară pe Mihai Tudose pentru funcţia de premier, astfel încât noul cabinet să fie votat în plenul reunit al Parlamentului şi să depună jurământul joi.

Întrebat ce garanţii are că preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea PSD ca Mihai Tudose să fie premier, Dragnea a susţinut că nu poate să garanteze aşa ceva, dar are convingerea că şeful statului va lua o decizie în acest sens.

„Nu pot să am garanţii, pentru că nu pot să garantez eu pentru preşedintele României, dar am convingerea că preşedintele României, ţinând cont de toate declaraţiile şi poziţiile publice din ultima perioadă, doreşte ca în România să se instaleze destul de repede un guvern care să nu pună sub semnul întrebării stabilitatea economică şi socială a ţării. Părerea mea este că preşedintele nu va dori ca această criză să se prelungească. Eu îmi exprim speranţa că preşedintele României va accepta propunerea majorităţii parlamentare”, a spus Liviu Dragnea.