MENIU

Stolojan: Moțiunea de cenzură atrage atenția a ceea ce se întâmplă la conducerea Guvernului

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, a declarat, marți, că moțiunea de cenzură depusă de PNL pentru demiterea lui Victor Ponta de la șefia Guvernului este binevenită întrucât "atrage atenţia în România şi în afara României asupra a ceea ce se întâmplă de fapt astăzi la conducerea ţării".

"Consider că moţiunea de cenzură e binevenită, ea atrage atenţia în România şi în afara României asupra a ceea ce se întâmplă de fapt astăzi la conducerea ţării, a Guvernului, respectiv. Rămâne la judecata acestor două partide satelit care menţin guvernarea Ponta să înţeleagă dacă acum votând să menţină mai departe un Guvern cu un prim-ministru aflat în proces penal, dacă asta înseamnă interes naţional sau nu", a declarat europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, la RFI.ro.

În ceea ce privește criza imigranților, Stolojan a precizat că "e bine să spunem că România și-a nuanțat poziția".

"Ea a fost exprimată foarte clar de președintele României și anume: nu agreăm cotele obligatorii, dar dacă se va lua această decizie în Consiliul miniștrilor de Interne și Justiție, de mâine, atunci România, deși are în prezent capacitatea de a absorbi numai 1.785 de refugiați, va lua măsuri pentru a putea să mărească această capacitate. Asta a fost declarația președintelui Iohannis. Consider că e o declarație foarte bună", a mai spus Stolojan.

În acest context, europarlamentarul PNL a punctat faptul că "poziția unor state, deși afirmată public, categoric împotriva cotelor obligatorii, a suferit și aici nuanțări".

"Dacă ne referim la Parlamentul European, care nu are putere de decizie în asemenea momente, iată, de pildă, delegația Poloniei, când a fost votul pe ultima rezoluție care re referea la cote obligatorii, s-a abținut, deci nu a fost împotrivă", a adăugat europarlamentarul PNL.

Cu toate acestea, precizează Theodor Stolojan, "în continuare, anumite state membre consideră că această metodă a cotelor obligatorii, într-un fel automatică, nu este o metodă bazată pe principiile de lucru are UE".

Mai multe articole despre:
PNL guvern Theodor Stolojan motiune cenzura