MENIU

Stelian Tănase, după învestirea Cabinetului Cioloș: Frumos cadou aniversar pentru Iohannis

Stelian Tănase, fostul director general al TVR, a comentat parcursul lui Klaus Iohannis la Cotroceni la un an de la învestitura sa ca șef de stat. Politologul consideră că președintele și-a făcut un ”frumos cadou aniversar” pe fondul învestiturii noului Guvern Cioloș, care a depus jurământul marți seară.

”Am văzut un Iohannis aproape dinastic. Avea în față guvernul lui, cum și-a dorit un an de zile”, a comentat acesta pe blogul său personal.

”Probabil că și-a făcut răbdător lecțiile, a studiat jungla politică bucureșteană. Iată-l în noiembrie 2015 profitând ca un mare maestru de șah de împrejurarea că lumea a ieșit pe străzi să protesteze după nenorocirea de la Cul Colectiv. Este o asemănare cu ziua de 16 noiembrie 2014 - când lumea s-a răvrătit asmuțită de rudele din Diaspora”, a continuat Tănase.

Acesta a comentat și succesul președintelui. Iohannis a avut ocazia ”să mute ca un campion” și ””să-și consolideze puterea”, adică să scape de Ponta. În locul lui l-a adus pe Cioloș, care după părerea sa este ”o jucărie în mâinile lui”.

”Nu văd pe nimeni acum care să îndrăznească să-l miștocărească, să-l jignească în public, cum a făcut Ponta, care uitase că se terminase campania electorală și ar fi trebuit să revină la un ton politicos. Dar Ponta prea are golăneala în fire ca să se potoleascaă. Iohannis a înghițit un an de zile paradele de dl Goe ale acelui priministru. A așteptat la cotitură și a devenit intr-o noapte, cînd lumea se astepta mai puțin, Nr.1 in politica românească. Jocul greșeala așteaptă, se spune la șah”, a adăugat Stelian Tănase.

”Profitind de aversiunea față de clasa politică, Iohannis a lovit-o dur, de KO. A făcut un guvern de tehnocrați, a se citi un guvern aflat la discreția lui, nu a partidelor. A trimis partidele acasă. A scos partidele in joc, mai repede decit a reușit Carol al doilea, car enici el nu iubea partidele, și a reușit să și le subordoneze. S-a văzut la votul din Parlament ieri. Guvernul Cioloș a trecut ca prin gară, fluierind. PSD și PNL plus alții și-au dat mîna și au votat pentru acest guvern pe baza unui acord politic convenit cu Iohannis. Toți, cum era de așteptat, vor să fie in tabăra învingătorului.”, a continuat jurnalistul, potrivit stelian-tanase.ro.

Mai multe articole despre:
Stelian Tănase Dacian Cioloş Klaus Iohannis