MENIU

Şt. D. Marin: Autorizațiile pentru gropile de pe străzi trebuie să fie emise de Poliţia Capitalei

Ștefănel Dan Marin, primarul general interimar al Capitalei, a dezvăluit luni seara, la Realitatea TV, în cadrul emisiunii ”Deschide lumea”, moderată de Lavinia Șandru, un amănunt important care ar putea ajuta la anchetatorii în rezolvarea cazului polițiștului mort în timpul unei misiuni. 

”O să vă prezint un scurt istoric. În data de 15 octombrie, firma Distrigaz, prin serviciul de detecție pe care dânșii îl au, au constatat că pe Bd. Știrbei Vodă existau scurgeri de gaze. În data de 16 octombrie, printr-o firmă cu care dânșii au contract și care este și agreată de Primăria Capitalei, având și autorizație să intervină asupra carosabilului, au contactat această firmă pentru remedierea avariei. Pe 16 octombrie, dânșii au început efectiv lucrările în zona respectivă. Autorizația, avizul de intervenție propriu zis se obține pentru 48 de ore. Pe data de 18 octombrie, dânșii au constatat că nu au remediat lucrarea. Înțeleg de la ambele firme că lucrarea a fost de o complexitate care a necesitat o mai mare atenție.

În acest moment, având în vedere că există o anchetă deschisă la Tribunalul București, eu sunt convins că procurorii obțin toate aceste informații de la fața locului. Pe data de 18 octombrie, ei trebuiau să închidă lucrarea după primul aviz. Legea însă le permite să mai obțină un al doilea aviz și ultimul, tot de 48 de ore, în condițiile în care nu și-au terminat lucrarea. Ei au solicitat primăriei, primăria a eliberat acest aviz de intervenție de 48 de ore, urmând ca lucrarea să se termine în data de 21 octombrie. În momentul în care obțin autorizația de construcție de la Primăria Capitalei, au obligația să înștiințeze Brigada de poliție rutieră a Capitalei, astfel încât, dacă și ce fel de semne trebuiesc montate. Autorizațiile pentru gropile de pe străzile Bucureștiului trebuie să fie emise de Poliția Capitalei”, a declarat Ștefănel Dan Marin.