MENIU

SPP achiziţionează maşini de 450 CP

Serviciul de Protecţie şi Pază va cheltui 3,4 milioane de euro pentru înnoirea flotei de autovehicule, în condiţiile în care peste 90 la sută din parcul auto al serviciului are o vechime de peste nouă ani.

Potrivit unui anunţ publicat pe portalul de achiziţii publice, SPP intenţionează să cumpere 128 de autovehicule pentru demnitari şi pentru escorte şi coloane oficiale, achiziţie estimată la aproximativ 15,3 milioane de lei. Maşinile se iau pe un acord-cadru cu un singur agent economic şi cu o durată de 20 de luni, notează hotnews.ro. 

Potrivit caietului de sarcini, cele mai scumpe dintre autoturisme, opt la număr, destinate demnitarilor, trebuie să aibă o putere minimă de 450 cai putere şi o accelerație de la 0 la 100 km/h în maximum 5 secunde.

Autoturismele trebuie să fie de tip berlină, cu patru locuri. Valoarea estimată a acestora este de aproximativ 3 milioane de lei, fără TVA. Ultima achiziţie de acest gen a fost făcută în 2007.

SPP a cumpărat atunci aproximativ 60 de autoturisme în valoare de aproape 3 milioane de euro. Acum, mare parte din aceste maşini au un rulaj de peste 150 de mii de kilometri.

Mai multe articole despre:
licitaţie SPP maşini de lux