MENIU

Şova: Denunţarea pactului de coabitare va afecta relaţiile directe dintre premier şi preşedinte

Şova: Denunţarea pactului de coabitare va afecta relaţiile directe dintre premier şi preşedinte

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat, joi, că denunţarea pactului de coabitare dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu nu va afecta, din punct de vedere constituţional, raporturile dintre Guvern şi Preşedinţie, ci doar relaţiile directe dintre premier şi şeful statului.

“În raport intern, constituţional, raporturile dintre Guvern şi Preşedinţie nu vor fi afectate de dispariţia acestui pact. Fireşte că vor fi afectate relaţiile directe dintre premier şi preşedinte. Dacă afli, după doi ani, că cineva a semnat un act în batăie de joc, înşelând şi pe tine şi partenerii externi, normal că relaţiile sunt dificil de continuat”, a spus Şova, potrivit mediafax.ro.

El a arătat că vor exista repercusiuni pe plan extern după denunţarea pactului, dar numai în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu.

“Eu cred că partenerii externi au posibilitatea acum să afle că au susţinut un om, în 2012, care i-a înşelat şi şi-a bătut joc de ei, pentru că dânsul s-a dus, fluturând pactul de coabitare, la Consiliu”, a adăugat Şova.