MENIU

Sorin Roşca Stănescu: Klaus Iohannis şi-a asumat un mare risc nimindu-l pe Dacian Cioloş

<p>Sorin Roşca Stănescu: Klaus Iohannis şi-a asumat un mare risc nimindu-l pe Dacian Cioloş</p>

"Instalându-l aşa cum l-a instalat pe Dacian Cioloş, ca premier desemnat al României, preşedintele Klaus Iohannis şi-a asumat un mare risc", consideră Sorin Roşca Stănescu. Acesta explicat că deadline-ul privind un eşec sau o victorie este peste un an, atunci când opinia publică va trage o linie. 

"Până una-alta însă, eu mă încumet să afirm că preşedintele României a procedat imprudent. Am fi avut oricum un premier tehnocrat. Nu se putea altfel. Este o necesitate a momentului. Şi, evident, cea mai convenabilă echipă guvernamentală era tot de tehnocraţi. Într-un fel sau altul, partidele politice ar fi optat pentru aceeaşi formulă.

Din multiple motive, pe care le-am dezvoltat în analizele anterioare. Oricum s-ar fi finalizat desemnarea noului Guvern, Klaus Iohannis înregistra un succes. Pur şi simplu pentru că îl elimina pe Victor Ponta. Din motivele pentru care acesta trebuia să fie eliminat. Şi, în al doilea rând, întrucât Guvernul următor nu avea să mai aparţină PSD.

Care, este drept, fără să o spună răspicat, nici nu mai avea un interes în acest sens şi nici nu mai dorea să rămână, până la alegeri, la Palatul Victoria. Dar Klaus Iohannis a forţat lucrurile. Încumetându-se să obţină o victorie mai mare. O victorie la scor.

Aşa se explică de ce noi ştim, din surse oficiale de la Bruxelles, de mult timp, chiar înainte de a se fi declanşat criza, că viitorul premier avut în vedere de Klaus Iohannis este Dacian Cioloş. Perseverenţa cu care preşedintele a urmărit acest obiectiv numit Dacian Cioloş şi rezultatul în sine al faptului că reuşeşte să-l instaleze premier, upgradează, în mod semnificativ, succesul de moment al şefului statului. Nu numai că l-a doborât pe Victor Ponta", scrie Sorin Roşca Stănescu.

Citeşte continuare pe corectnews.com