MENIU

Sorin Roșca Stănescu: ”Dublă masură. Laszlo Tokes și MRU”

Domnul Laszlo Tokes a primit, din partea statului roman, o distinctie pe care nu o merita. Pe care i-a ridicat-o Klaus Iohannis, in urma unei hotarari judecatoresti definitive. Si, imediat, Guvernul maghiar i-a acordat, la schimb, o alta distinctie. Meritata.

Mihai Razvan Ungureanu, cel mai scurt premier din istoria Romaniei, a fost instalat in aceasta functie de Traian Basescu. Si dat jos de cetateni. Klaus Iohannis l-a inaltat in functie de sef al spionajului romanesc. Desi, existau toate premisele ca aceasta demnitate sa ii fie oferita, nu de statul roman, ci de statul maghiar.

Este dubla masura despre care vorbeam. In ceea ce il priveste pe Laszlo Tokes, presedintele Klaus Iohannis a procedat corect. Nici nu ar fi avut cum sa faca altfel. Pentru ca, independent de vointa sefului statului, anterior, se luase o decizie de ridicare a acestei distinctii, din partea respectivei asociatii. Si apoi a existat si o hotarare judecatoreasca definitiva. Si irevocabila.

Pe care Klaus Iohannis era obligat sa o puna in aplicare. Iar pe fond, din nou, ceea ce s-a intamplat este cat se poate de corect. Numarul faptelor si decoratiilor anti-romanesti ale lui Laszlo Tokes, prin simpla enumerare, ar putea acoperi de multe ori spatiul acestei rubrici. In schimb, Laszlo Tokes a facut servicii atat de mari statului maghiar incat merita, pe deplin, decoratia acordata de la Budapesta.

Citește continuarea pe corectnews.com

Mai multe articole despre:
Laszlo Tokes Sorin Roşca Stănescu mru