MENIU

Sorin Roșca Stănescu: Cioloș cel mare îl apără pe Cioloș cel mic

<p>Dacian Cioloș</p>

”Bogdan Tiberiu Iacob, arheologul presei de investigație din România, a semnalat un detaliu interesant. Care poate să producă efecte grele în marea politică. USR s-a dat peste cap pentru a modifica în Parlament un OUG. Și a reușit. În sensul că persoanele care aveau mai puțin de 16 ani înainte de decembrie 1989 nu vor cădea sub incidența unei legi, care îi poate elimina pe politicienii care au colaborat cu Securitatea. Oare de ce? – se întreabă analistul, făcând în mod vădit aluzie la Dacian Cioloș. Am să încerc un răspuns. Și am să duc lucrurile mai departe”, scrie Sorin Roșca Stănescu, într-un editorial.

„Dacian Cioloș de azi îl apără pe Dacian Cioloș de ieri. Iar Dan Barna, legat ombilical de acesta, încearcă să-l protejeze. Pentru a nu-și rupe gâtul odată cu el. Și cum în Parlament doar una dintre cele două componente ale alianței au spații de mișcare, pentru liderul PLUS a intervenit în forță liderul USR. Dar despre ce este vorba în mod concret?

Adversarii politici ai USR au mirosit ceva. Au simțit miros de sânge dinspre USR-PLUS. Să ne amintim o dezvăluire pe care a făcut-o fiul dizidentei Doina Cornea la scurt timp după trecerea acesteia la cele veșnice. Și anume că ea era păzită strașnic de Securitate. Iar unul dintre tinerii securiști, militari în termen, postați la ușa acesteia, era Dacian Cioloș. Acesta nu a contestat informația. A declarat doar senin că pur și simplu nu-și mai amintește dacă și-ar fi făcut sau nu stagiul militar la Securitate. Și dacă a primit sau nu vreodată misiunea de a supraveghea mișcările de la domiciliul Doinei Cornea. După care lucrurile au rămas la fel ca înainte. Doar aparent.

Guvernul PSD plus ALDE a prins informația din zbor și a emis o Ordonanță de Urgență. Conform acesteia, toate persoanele care ajung în funcții de demnitate publică trebuie să declare pe proprie răspundere dacă au colaborat sau nu vreodată cu Securitatea. Iar controlul se face automat pentru toți cei aleși sau numiți în asemenea poziții. O declarație în fals urmeză să fie sancționată ca atare. Penal. Pentru infracțiunea de fals și uz de fals. Dacian Cioloș a fost ales europarlamentar. A devenit chiar tătucul europarlamentarilor din noua familie moșită de președintele Franței, Emmanuel Macron. O declarație a acestuia dovedită a fi un fals îi poate fi fatală. Pentru cariera politică. Și nu mai puțin pentru libertatea sa ca persoană. Dar PLUS, al cărui lider este Dacian Cioloș, se află într-o alianță politică, e drept ciudată, cu USR. Ciudată, pentru că atunci când este vorba de alegerile prezidențiale, legea nu recunoaște o alianță electorală. Cu toate acestea, dacă izbucnește un scandal major în ceea ce-l privește pe Dacian Cioloș, va fi depunctat și Dan Barna. În avantajul lui Klaus Iohannis”, mai scrie Sorin Roșca Stănescu.

Citește continuarea corectnews.com

Mai multe articole despre:
Sorin Roşca Stănescu