MENIU

Sorin Grindeanu: PSD ia în calcul boicotarea noului Parlament

Sorin Grindeanu: PSD ia în calcul boicotarea noului Parlament / Foto: Inquam Photos, George Calin

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grineanu a vorbit deapre criza politică după ce consultările de luni dintre liderii partidelor care au depăşit pragul electoral şi preşedintele Klaus Iohannis nu au dus la numirea unui premier.

Sorin Grideanu anunță că PSD ia în calcul boicotarea noului parlament şi, inclusiv, a numirii unui nou prim-ministru.

Zvonurile privind boicotarea noului parlament au apărut încă de luni după-amiaza, după ce consultările de la Cotroceni dădeau semne că nu se vor concretiza cu numirea unui nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

Social-democraţii i-au transmis un avertisment inclusiv preşedintelui Klaus Iohannis prin faptul că funcţiile din Parlament trebuie împărţite de partide în funcţie de ponderea votului şi nu la negocieri ascunse.

Sorin Grindeanu a explicat că funcțiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor sau de preşedinte al Senatului se împart „proporțional cu voturile obținute de fiecare partid”, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale.

„Pornind de la Birourile permanente ale celor două camere până la șefiile comisiilor. Asta este o decizie a Curţii Constituţioanle pe care văd că cei care negociau zilele trecute pe la Vila Lac nu țin cont. E un avertisment pe care noi astăzi l-am trasmis și l-am transmis inclusiv președintelui Klaus Iohannis”, a declarat Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD a explicat că boicotarea Parlamentului prin neasigurarea de cvorum este o soluţie pe care social-democraţii o iau în considerare, dar că nu se dorește să se ajungă acolo.