MENIU

Sorin Grindeanu, după protestele violente: ”Trăim zile în care manipularea atinge cote alarmante”

Premierul Sorin Grindeanu a postat pe Facebook un mesaj, după protestul violent din Piața Victoriei. Acesta a scris că respectă dreptul românilor de a protesta, însă ”trăim zile în care manipularea atinge cote alarmante”. Șeful Guvernului a mai făcut un apel la calm și la o informare corectă a românilor care sunt îngrijorați de situația de astăzi și a mulțumit Jandarmeriei Române pentru modul în care a acționat, ”convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violență”. 

 Redăm, integral, mesajul premierului:

”Din nefericire, un protest pașnic s-a transformat, în această seară, într-unul violent. De la bun început, țin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situația a degenerat și vorbim despre doi jandarmi și trei protestatari răniți care se află la spital pentru îngrijiri medicale. Fac un apel la calm și la o informare corectă a românilor care sunt îngrijorați de situația de astăzi. Mulțumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acționat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violență”, a scris acesta.

Reamintim că protestul din Piața Victoriei din Capitală, la sediul Guvernului, s-a încheiat după miezul nopții de miercuri spre joi, după ce mai mulți protestatari, un grup izolat, au aruncat cu obiecte și petarde în jandarmi, care au intervenit și i-au dispersat. Pompierii au intervenit să stingă un incendiu izbucnit la un panou publicitar. Patru persoane rănite au fost duse la spital. Jandarmii au confiscat sticle incendiare, petarde și torțe. 

Protestul din Piața Victoriei din Capitală, la sediul Guvernului, s-a încheiat după miezul nopții de miercuri spre joi, după ce mai mulți protestatari, un grup izolat, au aruncat cu obiecte și petarde în jandarmi, care au intervenit și i-au dispersat.