MENIU

Cîmpeanu: Îmi doresc sprijinul partidelor pentru a duce la bun sfârșit această misiune dificilă

Sorin Cîmpeanu a susținut primele sale declarații de presă, la Guvern, după ce a fost desemnat premier interimar de către șeful statului, Klaus Iohannis. Cîmpeanu a asigurat faptul că pe perioada interimatului, Guvernul va"acorda toată atenția întocmirii proiectului Legii bugetului, din punct de vedere tehnic, lege de care depinde atât modul de derulare a investițiilor, cât și plata salariilor, a pensiilor și nu numai". Totodată, Cîmpeanu a punctat faptul că cere mediului economic concentrarea eforturilor "pentru asigurarea unui echilibru cât mai pronunțat". Cîmpeanu a mai spus că își dorește sprijinul liderilor partidelor politice pentru a putea duce la bun sfârșit 'această misiune' pe care o consideră dificilă.

"În această perioadă, Guvernul va avea problema gestionării tuturor problemelor într-un spirit de total echilibru, fără a avea posibilitatea emiterii unor OUG sau a unor hotărâri de lege. Asta nu înseamnă că nu vom acorda toată atenția întocmirii proiectului Legii bugetului, din punct de vedere tehnic, lege de care depinde atât modul de derulare a investițiilor, cât și plata salariilor, a pensiilor și nu numai.

Am discutat cu liderii partidelor politice și îmi doresc sprijinul lor pentru a putea duce la bun sfârșit această misiune pe care o consider dificilă, asigurându-i, în același timp, de disponibilitatea de dialog. România este și trebuie să rămână factor de stabilitate. Mesajul meu către mediul economic este al concentrării eforturilor pentru asigurarea unui echilibru cât mai pronunțat, astfel încât să nu generăm pierderi de încredere. Voi convoca o întâlnire informală, azi, cu toți mebrii Guvernului", a spus Sorin Cîmpeanu.

La ora 16:00 va avea loc ședința informală de Guvern.

Cine este premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, omul adus de PC în guvernul Ponta 

 

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că a decis să îl numească în poziția de prim-ministru interimar pe actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu. Interimatul poate dura, conform Constituției, cel mult 45 de zile, informează Realitatea TV. Iohannis a respins astfel propunerea PSD pentru interimat, în persoana ministrului Apărării din guvernul Ponta, Mircea Dușa.

Decretul de numire în funcția de premier interimar a lui Sorin Cîmpeanu a fost publicat în Monitorul Oficial.


Mai multe articole despre:
declaraţii de presă Sorin Cîmpeanu