MENIU

Sorin Buşe, propus de Cioloş în fruntea Ministerului Transporturilor

<p>Ministrul Transporturilor: Pe viitor, ne alegem parteneri profesioniști care respectă termenele</p>

Sorin Buşe, director general adjunct al companiei Tarom, a fost propus de premierul Dacian Cioloş să preia funcţia de Ministru al Transporturilor, după demisia lui Dan Costescu.

Sorin Buşe s-a născut în 1960 la Bucureşti şi a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini în anul 1985.

În perioada 1985-1990 a lucrat în cadrul companiei Electronica din Bucureşti în domeniul proiectării SDV. În anul 1990 a emigrat în Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect şi director tehnic în industria auto, lucrând pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

În perioada 1995-2008 s-a alăturat producătorului Toyota, unde a ocupat diferite funcţii, ajungând în final Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operaţiunilor industriale în fabrica "greenfield" din Woodstock, Ontario.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, victima declarațiilor șocante făcute la Realitatea TV

Dacian Cioloş a remaniat patru miniştri din Guvern: Curaj, Bostan, Costescu şi Stoenescu

În 2008, Buşe a început să lucreze în Grupul Renault, unde a fost implicat în strategia Renault în Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Sorin Bușe a fost ales, în mai 2016, director general adjunct la Tarom, preluând prerogativele de director general al companiei până la selecția unui nou manager.