MENIU

Sondaj IRES. Românii cred că PCR a fost un partid mai bun comparativ cu cele actuale

Sondaj surprinzător realizat de IRES. 52% dintre persoanele intervievate consideră că PCR a fost un partid mai bun, comparativ cu cele actuale, se arată în studiul publicat pe site-ul IRES.

La întrebarea „Cum credeţi că a fost PCR comparativ cu partidele actuale?“, 52% din respondenţi au răspuns „mai bun“, doar 18% au răspuns cu „mai rău“, iar 8% a spus că „la fel“. 22%, un procent mai mare decât cei care cred că PCR este un partid mai rău, au bifat răspunsul „nu ştiu/ nu răspund“.

Pe de altă parte, românii au o părere proastă despre partidele politice. Astfel, 37% dintre respondenţi au o părere foarte proastă depsre partide, 36% proastă, 18% bună, 1% foarte bună şi  9% nu știu/nu răspund.

Datele fac parte din studiul „Partidele politice din România - percepţii şi reprezentări“, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în 2 februarie 2016, pe un eşention total de 1199 de subiecţi cu vârsta de peste 18 ani, reprezentativ pentru populaţia din România, cu o marjă de eroare de 2,9%. Studiul a fost realizat prin metoda CATI.

Mai multe articole despre:
0 măsuri sondaj PCR IRES partid mai bun fata de celelalte