MENIU

Siria. Dublu atentat cu cel puţin 20 de morţi în apropierea Capitalei

<p>Morţi şi răniţi la graniţa dintre Siria şi Liban</p>

Cel puţin 20 de persoane, inclusiv 13 civili, au fost ucise sâmbătă în dublului atac cu maşină-capcană şi sinucigaş de lângă mausoleul şiit Sayeda Zeinab, situat la zece kilometri de Damasc, potrivit unui ONG, relatează AFP şi DPA, un atac revendicat de Statul Islamic, potrivit Reuters, scrie News.ro. Televiziunea spublică siriană a prezentat un alt bilanț al atacului: 12 morți și zeci de răniți. 

Bilanţul celor două atacuri "se ridică la 20 de morţi, inclusiv 13 civili, şi peste 30 de răniţi", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie.

În afară de cei 13 civili, militari sirieni şi membri ai unor forţe paramilitare aliate regimului lui Bashar al-Assad au fost ucişi în atac, potrivit Observatorului, scrie DPA.

Militanţi din cadrul Statului Islamic au revendicat responsabilitatea atacului, potrivit agenţiei Amaq, afiliată grupării jihadiste, relatează Reuters.

Atacurile au avut loc în zona Sayyida Zeinab, de la periferia Damascului, unde se află una dintre cele mai importante moschei şiite.

Prima explozie a fost cauzată de o maşină-capcană pe strada al-Teen, iar o a doua a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a detonat la intrarea în districtul Ziabiyeh, potrivit Associated Press. Reţeaua teroristă Stat Islamic lansează frecvent atacuri împotriva comunităţii şiite pe care o acuză că nu respectă legea islamică.