MENIU

SIE recrutează 85 de ofiţeri. Care sunt condiţiile pentru aplicare

Serviciul de Informații Externe organizează, începând cu data de 02.04.2017, un proces de selecție pentru ocuparea a 40 de posturi de ofițeri operativi, 15 posturi de ofițeri specialiști limbi străine și 30 posturi de ofițeri specialiști IT, se arată pe site-ul instituţiei. 

Dosarele se vor putea depune electronic, în intervalul 02.04 – 30.04.2017, pe site-ul Serviciului de Informații Externe. Candidații eligibili vor participa, în București, la interviuri și diferite etape de evaluare (psihologică, profesională/ aptitudinală, medicală), de testare a cunoștințelor de cultură generală și a limbii străine cunoscute.

Având în vedere specificul instituției, pentru candidații declarați admiși, încadrarea este condiționată de obținerea avizului pentru acces la informații clasificate.

OFIȚERI OPERATIVI Descrierea activității operative:

Fenomene precum terorismul, crima organizată, proliferarea armelor de distrugere în masă nu numai că tind să se generalizeze, dar îmbracă forme tot mai sofisticate de manifestare, combaterea lor devenind prioritară pentru toate statele lumii.

În acest context, Serviciul de Informații Externe constituie cea mai avansata linie de apărare a securității naționale. Misiunea unui ofițer operativ este reprezentată de obținerea de informații secrete/ confidențiale din afara țării, care asigură baza de decizie a autorităților statului, contribuie la avertizarea timpurie asupra riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale și permit desfășurarea de operațiuni pentru apărarea și promovarea intereselor României. Ofițerii operativi sunt oameni inteligenți, educați, bine pregătiți, antrenați în Serviciul de Informații Externe să își croiască drum către persoanele, locurile și mediile în care se găsesc informații de interes pentru siguranța națională 

Toate informaţiile neceasare pentru posturile disponibile se găsesc pe pagina www.sie.ro 

Mai multe articole despre:
0 măsuri SIE recrutare anunţ decizii campnaie