MENIU

Senatorul PSD Manda a declarat că a aflat din presă despre creşterea accizelor la carburanţi

Senatorul PSD Claudiu Manda, vicepreşedinte al Senatului, a declarat marţi că a aflat din presă despre proiectul de ordonanţă care prevede creşterea accizelor pentru carburanţi, dar a precizat că va susţine proiectul dacă acest lucru se va decide de către Guvern şi coaliţie, potrivit agerpres.ro.

"Am citit în presă acest subiect. În momentul de faţă înţeleg că este doar o propunere, nu?", a spus Manda la Senat. 

Întrebat dacă s-a discutat acest subiect la nivelul PSD sau al coaliţiei de guvernare, Manda a precizat: "La nivel de PSD, nu. La nivel de coaliţie nu cunosc. Nu ştiu dacă o susţin sau nu. Dacă este o chestiune pe care Guvernul şi coaliţia o decid, sigur că o susţin şi eu". 

De asemenea, întrebat dacă măsura era cuprinsă în programul de guvernare, Claudiu Manda a susţinut că nu poate răspunde la această întrebare. 

Accizele la carburanţi ar putea reveni la nivelul din anul 2016, creşterea fiind propusă pentru că au scăzut încasările la buget din această taxă cu 634,3 milioane lei, iar preţurile la motorină sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, după Luxemburg şi Bulgaria, conform unui proiect de ordonanţă privind modificarea Codului fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. 

Mai multe articole despre:
Claudiu Manda senator PSD