MENIU

Senatorul Ilieșiu, exclus din PNL, curtat de PSD

Senatorul Ilieșiu, exclus din PNL, curtat de PSD / Foto: AGERPRES

Președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat, miercuri, că a discutat cu senatorul Sorin Ilieșiu, exclus din PNL, și că îl așteaptă să ia o decizie, fiind binevenit în rândurile social-democraților.

Întrebat de corespondentul AGERPRES, dacă senatorul Sorin Ilieșiu va trece la PSD, liderul județean social-democrat a spus că își dorește acest lucru.

"Mai vedem. Eu îmi doresc să rămână în USL. Decizia este a dânsului. Este un om deosebit. (...) cred că face onoare Sibiului. Este o personalitate a culturii pe care trebuie să o apreciem la adevărata valoare. Îmi pare rău că foștii parteneri din USL, peneliștii, au renunțat la un om de valoarea lui. Și o să port o discuție. Mi-l doresc să rămână undeva foarte aproape. Am avut discuții telefonice. (...) Dânsul va decide", a spus Ioan Cindrea.

Senatorul Sorin Ilieșiu a fost exclus din partid în urma votului exprimat în timpul ședinței Delegației Permanente a PNL. În favoarea excluderii acestuia din partid s-au exprimat 167 de liberali, 19 voturi au fost împotrivă, iar nouă liberali s-au abținut.

Sorin Ilieșiu a precizat că, înainte de exprimarea votului, a luat cuvântul pentru a propune organizarea unui Congres Extraordinar al PNL și ca actualul președinte al partidului, Crin Antonescu, "să facă un pas înapoi" astfel încât conducerea PNL să fie preluată, interimar, de către senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce privește viitorul său ca senator, Sorin Ilieșiu a precizat că încă nu a luat o decizie dacă va rămâne independent, afiliat vreunui grup parlamentar sau dacă va intra într-un alt partid.

"Deocamdată mă gândesc. E o decizie foarte grea și îmi las răgaz câteva zile", a conchis acesta.

Senatorul Ilieșiu declarase luni că dorește să rămână în USL.

Calificat drept "nătărău" de președintele PNL și al Senatului, Crin Antonescu, care a propus excluderea lui din PNL, catalogat "dandana" de senatorul Partidului Democrat Liberal (PDL), fostul ministru Ion Ariton, opozantul lui din campania electorală și coleg de colegiu la Sibiu, Ilieșiu este acum caracterizat ca un "om de valoare" de PSD.

Sorin Ilieșiu a intrat în conflict cu foștii colegi liberali de la Sibiu când a dorit sprijin pentru a candida la europarlamentare și a fost refuzat. PNL Sibiu a spus clar că își dorește ca un sibian să candideze la europarlamentare, știut fiind faptul că Sorin Ilieșiu a fost impus pe listă de conducerea centrală a PNL.