MENIU

Senatorul Dumitru Oprea, desemnat preşedinte interimar al PDL Iaşi

Senatorul Dumitru Oprea, desemnat preşedinte interimar al PDL Iaşi

Senatorul Dumitru Oprea a fost desemnat, joi, preşedinte interimar al PDL Iaşi, în locul lui Gabriel Surdu, exclus din partid de către conducerea naţională a PDL, la scurt timp după ce a fost ales viceprimar al municipiului, cu sprijinul PSD.

Secretarul regional al PDL, senatorul Dan Marian, a declarat, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că noul lider interimar al filialei ieşene a PDL este senatorul Dumitru Oprea, acesta având "mână liberă pentru a curăţa filiala de toţi cei care joacă alături de PSD".

"Gabriel Surdu a primit cea mai gravă sancţiune: excluderea din partid. N-a avut mandat pentru înţelegerea cu PSD ca să ajungă viceprimar. Primarul Gheorghe Nichita şi PSD subjugă Iaşiul, iar noi nu putem fi părtaşi. Surdu a încălcat o decizie a PDL de a nu face alianţă cu PSD. A vândut filiala ca pe o marfă către PSD. Suntem de dreapta, nu avem ce căuta în alianţă cu socialiştii lui Ponta şi Nichita”, a spus Dan Marian.

Totodată, el l-a sfătuit pe Surdu să renunţe la postul de viceprimar, invocând legea care prevede pierderea mandatului de consilier în cazul excluderii din partid.

"Suntem învăţaţi cu abuzurile PSD, dar legea e clară. Se va transmite către Consiliul Local decizia PDL Iaşi. Consiliul Local ia act, iar dacă nu se decide încetarea mandatului de consilier, vom ataca în contencios. Dacă nici aşa CL nu se supune, atunci vom face plângere penală. Îl sfătuim pe Gabriel Surdu să nu încerce tertipuri administrative. Să renunţe singur la postul de viceprimar", a declarat Dan Marian.

El a precizat că toţi consilierii locali şi judeţeni ai PDL care au afaceri cu PSD ar trebui să plece către acest partid.

Noul lider al PDL Iaşi, Dumitru Oprea, va constitui un nou Birou Permanent Judeţean, această structură urmând să fie validată luni în cadrul Biroul Permanent Naţional al PDL.

Joi dimineaţă, consilierul PDL Gabriel Surdu a fost ales viceprimar al municipiului Iaşi, cu sprijinul PSD. La scurt timp după şedinţa Consiliului Local Iaşi, Gabriel Surdu a fost exclus din PDL.

El fusese ales în locul viceprimarului liberalul Marius Dangă, care şi-a dat demisia din funcţie miercuri, spunând că în Consiliul Local trebuie constituită o nouă majoritate, după ce în Consiliul Judeţean PSD s-a aliat cu PPDD şi PDL, iar vicepreşedintele liberal al instituţiei a fost schimbat.

Mai multe articole despre:
Iaşi senator Dumitru Oprea PDL