MENIU

Senatorii amână ordonanța privind interceptările. Prună: O vom pune pe agendă săptămâna viitoare

Senatorii şi deputaţii au renunţat la SUPERIMUNITATE / Foto: dcnews.ro

Ministrul Justiției, Raluca Prună, și președintele Comisie juridice a Senatului, Cătălin Boboc, au decis, marți, să amâne cu o săptămână ordonanța privind interceptările în condițiile în care la ședință erau prezenți doar doi senatori, Cătălin Boboc și Doina Federovici, informează HotNews.ro. 

"Trebuia acum să susțin această Ordonanță 6/2016, faimoasa ordonanță privind interceptările în Comisia juridică din Senat. Din cauza unor chestiuni de agendă am căzut de acord, Comisia și cu mine, că vom pune acest lucru pe agenda săptămâna viitoare. Nu este nimic altceva decât o chestiune de timing și de agendă", a declarat Prună la Palatul Parlamentului.  

Referitor la faptul că în sala de ședințe erau doar Cătălin Boboc și încă un membru al comisiei, Doina Federovici, ministrul Justiției a spus că are o părere ca cetățean.  

"Eu sunt în slujba publică, m-am prezentat exact așa cum m-aș fi prezentat și în fața unei săli pline. Am o părere ca cetățean, dar nu sunt aici ca să spun care e părerea mea de cetățean. Ca ministru, m-am prezentat ieri în fața unei săli care a fost așa cum a fost exact la fel cum m-aș fi prezentat în fața unei săli pline", a adăugat Prună. 

La rândul sau, liberalul Catalin Boboc a spus că cei mai mulți senatori au fost prinși în alte activități la comisii și că ședința a fost amânată cu o oră inițial din cauza altor evenimente din Senat.  

"Nu este foarte comod și da, pe calea asta vreau să-i mulțumesc doamnei ministru, nu mulți miniștri vin la comisie să-și susțină inițiativele Guvernului și poate că da, sigur, fără să jicnesc pe colegii mei, a fost o lipsă de respect", a mai spus Boboc.  

El a mai spus că ordonanța ar fi intrat doar într-o scurtă dezbatere, urmând să se ia o decizie săptămâna viitoare pentru că se aștepta un punct de vedere de la CSM și de la alte instituții direct implicate în aplicarea ei.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat actul normativ de neconstituționalitate.

Potrivit OUG, SRI este organ special de cercetare penală, iar interceptările vor fi făcute de procurori și de organele de anchetă cu aparatura serviciului secret.

După ce comisiile de specialitate vor da un raport pentru ordonanța de urgență, acesta va ajunge în plen. În acest caz, Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților este forul decizional.

Mai multe articole despre:
parlament senatori vot ordonanta interceptari