MENIU

Şeful comisiei de control SRI:"Bugetul SRI va fi cu 9,4% mai mic. Am convenit: acoperă necesităţile"

Adrian Ţuţuianu, şeful comisiei de control al Serviciului Român de Informaţii din Parlament, a precizat, la finalul audierilor maraton care au durat peste 7 ore, că bugetul va fi mai mic, dar că acoperă necesităţile SRI.

Astfel, Ţuţuianu a explicat care sunt, din perspectiva sa, principalele cerinţe la care trebuie să răspundă bugetul unei instituţii publice şi când va fi aprobat bugetul.

"Un buget trebuie să răspundă la două cerinţe: să asigure resursele pentru funcţionarea sa şi să ţină cont de resursele ţării. Cifra pe care o avem astăzi a fost revizuită: bugetul va fi undeva cu 9,4, aproximativ 10% mai mic decât bugetul în execuţie pe anul în curs. Evident că solicitările SRI pentru buget au fost mai mari şi au fost motivate: bani pentru activităţi operative, pentru pensii, salarii mai mari. Am convenit că acest buget aprobă necesităţile SRI. Nu l-am putut aproba din pricina procedurii. Probabil că săptămâna viitoare vom da un raport şi pe buget", spune şeful comisiei de control al SRI din Parlament.

Mai multe articole despre:
0 parlament SRI Adrian Ţuţuianu