MENIU

Şeful Cancelariei prezidenţiale, despre Cotroceni: L-am găsit în paragină! Sar roţile de la maşini

Şeful Cancelariei prezidenţiale, despre Cotroceni: L-am găsit în paragină! Sar roţile de la maşini

Dan Mihalache, seful cancelariei prezidentiale a lui Klaus Iohannis, povesteste ce a gasit la Palatul Cotroceni dupa mandatul lui Traian Basescu.

Potrivit lui Mihalache, insitutia prezidentiala era "in paragina", fiind nevoie de o modernizare a modului de functionare si o noua politica de personal.

"Institutia am gasit-o in paragina, de la mecanismul de functionare, personal, salarizare, pana la zonele concrete cand costati ca Palatul Cotroceni e in paragina, ca mai sar rotile la masinele de acolo. In Administratia Prezidentiala n-am gasit un minim sistem de intranet sau de document management. Se plimba oamenii cu registre ca in anii '70, '80, '90. Daca vrei sa stii instantaneu cum a plecat o hartie, unde a ajuns si cum a fost rezolvata, iti ia o jumatate de zi. In mod evident a existat un dezinteres clar fata de ceea ce a insemnat functionarea Administratiei Prezidentiale si fata de cei care au lucrat acolo. Asa a inteles probabil sa conduca intr-un dezinteres. Institutia prezidentiala va avea probabil nevoie de o reconstructie majora - legislativa, o reasezare a salariilor astfel incat sa poti atrage oameni cat de cat competenti si inclusiv o refacere a unui monument frumos istoric care este Palatul Cotroceni", a declarat, sambata, Dan Mihalache, intr-o emisiune TV.

Nu este prima data cand Dan Mihalache vorbeste despre mosteniri de la administratia precedenta, relateaza ziare.com, problema fiind ridicata si in luna aprilie, cu ocazia vizitei presedintelui Iohannis la Bruxelles, pentru care a fost nevoie sa se inchirieze un avion de lux.

Mai multe articole despre:
Cotroceni Klaus Iohannis Dan Mihalache