MENIU

Şeful Cancelariei lui Dacian Cioloş a explicat motivele pentru care au fost schimbaţi cei 9 prefecţi

Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei premierului Dacian Cioloş, a declarat, în exclusivitate, la Realitatea Tv că Executivul a decis să schimbe din funcţie 9 prefecţi, după ce, în urma unei analize, s-a constat că Guvernul nu se poate baza pe aceştia, pentru realizarea unor proiecte.

Tudorache a explicat că s-a făcut o analiză în care s-a urmărit în ce măsură prefecţii înţeleg programele de guvernare, iar acolo unde s-a constatat că nu se pot baza pe ei, s-au făcut schimbări:

"Ei au trebuit să dovedească că înţeleg programele de guvernare şi că le urmează, noi am făcut o analiză, de asta a durat o lună şi jumătate. Am făcut o analiză a prefecturilor, am văzut unde ne putem baza pe ei şi unde nu, iar acolo unde am crezut că nu ne putem baza pe ei, am procedat la schimbări", a spus acesta.

Întrebat care sunt motivele pentru care aceşti au fost schimbaţi şi ce anume nu au respectat din cerinţele Guvernului, aceşti au spus: "Este vorba de comunicare, de decizii care se vad la nivel local, au fost făcute pe baza performanţelor".

Acesta a menţionat că este posibil să mai fie schimbaţi alţi prefecţi din funcţie, întrucât o analiză este în curs:

"Este posibil, analiza este încă în curs, vă spun că sunt în analiză câteva prefecturi unde suntem în faza în care evaluăm noi candidaţi, mergem şi pe analiza inspectorilor guvernamentali şi vom face numirile când credem că sunt necesare", a mai completat Cioloş.