MENIU

Șefa Parlamentului European, discurs de consolare la București: România este pregătită pentru Schengen de peste un deceniu

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, aflată într- vizită de două zile în România, a transmis un nou mesaj de încurajare pentru România și aderarea la spațiul Schengen, în discursul susținut luni seară de la tribuna Parlamentului de la București. "România este pregătită de peste un deceniu pentru spațiul Schengen" și vremea "celor 2 Europe a trecut" a transmis Metsola.

La fel ca alți lideri europeni, Metsola a  insistat pe ideea că votul împotriva României și Bulgariei ar fi fost o greșeală.

 

"E vremea să fim uniți. A fost o săptămână grea pentru Europa. Eram atât de aproape de aderarea României la Schengen. Le-a spus liderilor că a fost cel mai dezamăgitor curs. Decizia a fost greșită. România e pregătită de peste un deceniu să intre în Schengen și va adera în curând la Schengen. Această aderare este în avantajul tuturor statelor membre. Este o piesă lipsă în mozaicul care este construcția Europei. E datoria noastră spunem această piesă la locul ei, curând", a declarat Roberta Metsola.

 

"Merităm toți aceeași șansă. (...)  România a trecut printr-o revoluție pentru a-și lua locul cuvenit la masa europeană.  Trebuie să le dovedim cetățenilor noștri că UE e răspunsul cel mai bun, că funcționează", a mai precizat șefa Parlamentului European.

 

Roberta Metsola se află într- vizită de două zile în România.

Mai multe articole despre:
roberta metsola ue schengen iohannis