MENIU

Premierul Tudose, avertisment către ministrul Transporturilor: "O să avem nişte vizite pe şantiere"

Mihai Tudose

Premierul Tudose a fost iar ferm în şedinţa de Guvern. Astfel, i-a transmis lui Felix Stroe, ministrul Transporturilor, va merge în controale pe şantiere, fără să anunţe. Tudose a avut un avertisment şi pentru Tudorel Toader: i-a transmis să închidă subiectul cu aglomeraţia din penitenciare, "întrucât ne pasc penalităţi".

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri, că experţi ai ministerului şi ai Băncii Mondiale se află pe traseul autostrăzii Ploieşti-Braşov pentru a identifica ”punctele nevralgice” care trebuie luate în considerare la elaborarea foii de parcurs.

Felix Stroe a precizat că, după întâlnirea de marţi a premierului Mihai Tudose cu o delegaţie a Băncii Mondiale, discuţiile au continuat între experţii BM şi miniştrii Transporturilor şi Fondurilor Europene pentru a detalia implicarea Băncii Mondiale în construirea autostrăzii Ploieşti-Braşov. Primul pas a fost trimiterea unei echipe comune pe teren.

”În momentul de faţă, echipa tehnică de la minister este pe traseu, vizionează punctele nevralgice de pe autostrada Bucureşti-Braşov, împreună cu echipa tehnică de la Banca Mondială (...) După ce se întorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensată şi vă rog respectuos, dacă ne blocăm pe undeva, să-mi permiteţi să vă informăm imediat”, i-a spus ministrul Transporturilor premierului Tudose. ”Am credinţa că vom face repede această autostradă, este o oportunitate extraordinară cu Banca Mondială”, a adăugat Stroe.

Mihai Tudose i-a cerut ministrului să continue vizitele şi pe alte şantiere de infrastructură, lucru pe care intenţionează să-l facă şi premierul.

”Poate mai mergem şi pe celelalte autostrăzi. Vreau să vă anunţ că, începând de astăzi, o să avem nişte vizite pe şantiere. Nu vă spun nici dumneavoastră unde”, i-a spus Tudose lui Stroe.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale care i-a adus la cunoştinţă că instituţia financiară a decis să ofere asistenţă în ceea ce priveşte implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov.

Totodată, Tudorel Toader a anunțat miercuri, în ședința de Guvern, că două foste unități militare vor transferate la Ministerul Justiției pentru a fi transformate într-un penitenciar cu regim semideschis.

„Domnule prim ministru, în vederea îndeplinirii cerințelor hotărârii pilot a CEDO este propunerea de preluare a două unități militare de pe raza localității Unguriu, județul Buzău, unități militare aflate în administrarea MApN. Este o suprafață de teren foarte generoasă. Are clădiri care sunt solide pentru a fi folosite de ANP și acolo avem în vederea construcția unui nou penitenciar. Un penitenciar modern, la standarde europene, care împreună cu penitenciarul de la Berceni, unde s-a dat drumul la studiul de fezabilitate, să asigurăm capacitatea de cazare la cei 4 metri per deținut așa cum ne obligă convenția europeană, cum ne obligă jurisprundența CEDO”, a spus Tudorel Toader.