MENIU

Secui din Covasna: "Cei din Ungaria să ne lase pe noi în pace, să rămână în casa lor"

Secui din Covasna: "Cei din Ungaria să ne lase pe noi în pace, să rămână în casa lor"

Bidiga Iosif, secui din judeţul Covasna, a comentat, la JOCURI DE PUTERE, protestele de luni din Târgu Mureş. "Pe mine nu mă interesează autonomia şi steagul secuiesc", a spus Bidiga Iosif.

"Pe mine nu mă interesează autonomia şi steagul secuiesc. Am trăit şi fără autonomie până acum. Mă interesează un singur lucru: vreau să trăiesc într-un stat de drept în care legile, constituţia şi drepturile fundamentale ale omului sunt respectate. Ne intersează soarta tineretului, copiilor mei. Ce va fi cu această ţară? Indiferent ce limbă vorbeşte, ce culoare ai", a spus Bidiga.

"Ar fi bine, după părerea mea, ca cei din Ungaria să rămână acasă, în casa lor. Să ne lase pe noi în pace. Noi, maghiarii şi românii din România, trebuie să rezolvăm problemele noastre. Ei vor altfel, dar pe noi nu ne interesează", a mai declarat Bidiga.

Bidiga a spus că nu a participat la proteste: "Eu nu mă duc că nu sunt nici copilul UDMR, nici sluga UDMR. Nu execut ordinul UDMR".

Mii de persoane s-au adunat luni după-amiaza în Piața Eroilor din Budapesta pentru a cere autonomie pentru Ținutul Secuiesc, transmite agenția ungară de presă MTI.

PROTESTE LA TÂRGU MUREŞ. Preşedintele CJ Mureş: "Nu ne interesează autonomia Mureşului"

Mai multe articole despre:
secui Transilvania Ţinutul Secuiesc Covasna