MENIU

Secretarul general ONU, apel de ultima oră către România

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 60 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite, în care arată că dorește consolidarea parteneriatului dintre țara noastră și această structură.

"Secretarul general al ONU a subliniat că își dorește consolidarea parteneriatului dintre România și Organizația Națiunilor Unite și că va conta pe faptul că România va ajuta la implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă — 2030, cât și la punerea în practică a Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

Nu în ultimul rând, domnul Ban Ki-moon a făcut un apel la România pentru a fi solidară cu Națiunile Unite în acțiunile de rezolvare a conflictelor din Orientul Mijlociu și Africa și să contribuie la combaterea extremismului violent", arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Ban Ki-moon i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru intervenția națională susținută în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York, prin care președintele României a reafirmat sprijinul necondiționat al țării noastre pentru Organizația Națiunilor Unite.

Totodată, secretarul general al ONU a evidențiat contribuția României la diverse inițiative ale Națiunilor Unite, printre care controlul armamentului, dezarmarea și promovarea democrației. El a apreciat și contribuția țării noastre la misiunile ONU de menținere a păcii din Afganistan și Haiti până în Mali, Republica Centrafricană și Republica Democrată Congo.

"Domnul Ban Ki-moon a apreciat eforturile deosebite depuse de România pentru construirea de instituții transparente și transformarea sa dintr-o țară beneficiară de asistență într-un donator, ceea ce poate reprezenta un exemplu care să inspire și alte state aflate în procese de tranziție", se arată în comunicat.